Еманюел Макрон: Температурите в помещенията през зимата трябва да се поддържат

...
Еманюел Макрон: Температурите в помещенията през зимата трябва да се поддържат
Коментари Харесай

Франция е готова да доставя газ на Германия

Еманюел Макрон: Температурите в пространствата през зимата би трябвало да се поддържат на не повече от 19 градуса по Целзий

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че страната му е подготвена да доставя газ на Германия през идната зима, в случай че енергийната рецесия наложи сходна стъпка.

Това ще разреши на Германия да създава повече електрическа енергия, което от своя страна ще разреши на Германия да дава електрическа енергия на френската електропреносна мрежа в пиковите часове, сподели той пред кореспонденти след видеоразговор с немския канцлер Олаф Шолц.

" Ще приключим газовите връзки, които ще ни разрешат да доставяме газ на Германия ", сподели Макрон.

Както Германия, по този начин и Франция се борят да попълнят газовите си запаси, откакто Русия ограничи доставките в отговор на западната поддръжка за Украйна във войната ѝ с Русия, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Германия е по-зависима от съветския газ, в сравнение с Франция, която създава по-голямата част от електрическата енергия си в атомни електроцентрали.

Френското държавно управление неколкократно предизвести, че фирмите и потребителите на дребно би трябвало да понижат потреблението на сила през идната зима, като при извънредно студена зима са вероятни спирания на електрозахранването.

Макрон съобщи, че " отговорът зависи от нас " и че французите би трябвало да понижат потреблението си на сила, да вземем за пример като употребяват климатици и отопление " малко по-малко от нормалното ", с цел да избегнат спирания на електрозахранването.

" Температурите в пространствата през зимата би трябвало да се поддържат на не повече от 19 градуса по Целзий ", сподели той.

Макрон също по този начин съобщи, че поддържа взаимните покупки на газ от държавните управления на Европейски Съюз, което съгласно него ще ги направи по-евтини.

Междувременно той добави, че Франция ще поддържа всеки ход на Европейската комисия за установяване на ценови предел за газа, купуван от Русия и доставян по тръбопроводи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР